Mangánteszter NN-EASY55

A mangán egy olyan nyomelem, melynek segítségével, vagyis az optimális ellátottság biztosításával, mind a termés mennyisége, mind a minősége pozitívan befolyásolható.

Az NN-EASSY55 mangánteszter segítségével egyszerűen eldönthető, hogy szükség van-e mangán kijuttatására. A kézi eszköz használatával kiváltható a drága és hosszadalmas laboranalízis. A mérési eredmények az 5 tartomány valamelyikébe tartoznak, melyek a „nagyon jó mangánellátottság“ és az „extrém mangánhiány“ között mozognak. Az eredmények nemcsak a képernyőn jelennek meg néhány másodperc után, hanem a készülék el is menti ezeket, így az adatok később is kiolvashatóak a teszterből.

A mangánteszter legfontosabb előnyei:

  • A módszer mind ősszel, mind tavasszal használható bármely szántóföldi kultúrában, tetszőleges fejlettségi stádiumban. Egyetlen feltétel, hogy a vizsgálathoz legyen friss, fiatal, teljesen kifejlődött levél.

  • Olyan a leveleken még nem látható hiány is felismerhető, mely a termés mennyiségét csökkentené.

  • Nagyobb táblákon kb. 20 levél vizsgálata már megbízható eredményt nyújt. A vizsgálatokat pár órával a mintavétel után, akár az irodában is el lehet végezni, az időszükséglet kevesebb mint egy óra.

  • Az ismételt trágyázással kapcsolatos döntéseket az időben egymásután végrehajtott mérések alapján lehet meghozni.

A mangánteszter egy értékes segédeszköz lehet, különösen az olyan érzékeny kultúrákban, mint a gabonafélék könnyű talajokon és száraz tavaszi időjárás esetén.