Smart Farming Kft. lett a PC Agrár Kft.

Vissza

A mezőgazdaság digitalizációja már jó 20 éve elkezdődött. Először csak egyszerű nyilvántartó programok jelentek meg, majd ezeket követték a komplex termelésirányító rendszerek is. Ezzel párhuzamosan a gépeken is megjelentek a fedélzeti elektronikai eszközök és a GPS antennák. Mára a gépeken kialakult az a hardverállomány, mely megfelelő irodai szoftvert igényel a benne lévő lehetőségek optimális kihasználásához. Ennek a folyamatnak volt fontos mérföldköve az AO Agrár-Office és a JD-Office programcsomagok megjelenése. Ezek a szoftverek egyedülálló módon integrálják az automatikusan gyűjtött gépi adatokat és a táblatörzskönyvi funkciókat (Gazdálkodási Napló, permetezési napló stb), valamint az ökonómiai kiértékeléseket.

A PC Agrár Kft. 1997-ben alakult, és a nevében is hordozta a számítástechnika és a mezőgazdaság kapcsolatát. Az elmúlt 18 év szédületes fejlődést produkált az informatikában, így ma a táblagépek és okostelefonok, valamint a felhő alapú szolgáltatások korában a személyi számítógépre hivatkozás már elvesztette progresszív felhangját. A jövő mezőgazdasága a Smart Farming, az intelligens, digitális mezőgazdaság. Célunk, hogy ennek a folyamatnak előrevivői legyünk és termékeinkkel szolgáltatásainkkal a technikai-technológiai maximumot nyújtsuk ügyfeleinknek. Ezt a célt hivatott az új név, a Smart Farming Kft., és az új arculat alátámasztani.

A Smart Farming Kft. nem egy új vállalkozás, hanem a PC Agrár Kft. új néven, azaz a cég összes adata (cím, telefonszámok, adószám, cégjegyzékszám stb.), munkatársai és tulajdonosa is változatlanok. Természetesen összes eddig megismert termékünk és szolgáltatásunk továbbra is a szokott módon elérhető marad. Az AO Agrár-Office és JD-Office programcsomag mellett hamarosan bevezetésre kerül a felhőalapú Next Farming megoldásunk is.