Növénytermesztési szoftverek

Integrált rendszer

Mára az eredményes és sikeres mezőgazdasági termelés egyik legfontosabb feltételévé vált a gazdaságban keletkező illetve ott eleve rendelkezésre álló információk effektív hasznosítása. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy ezeket az információkat össze kell gyűjteni, majd tárolni és feldolgozni. Ezután következhet az a kiértékelés, mely érdemben hozzásegít bennünket az eredményes gazdálkodáshoz. Ennek a komplex folyamatnak a kezelése ma már nehezen képzelhető el megfelelő számítástechnikai háttér nélkül.

Ez a háttér nemcsak egy számítógépből és az azon futó szoftverből állhat, hanem akár egy olyan integrált rendszert is jelenthet, mely képes adatokat fogadni különböző szenzorokból (pl. N-szenzor vagy meteorológiai állomás), képes bordcomputerekkel, monitorokkal kommunikálni és nem utolsósorban mobil eszközökkel (smartphone és tablet) adatokat cserélni.

A szántóföldi növénytermesztés dokumentálásához használható AO Agrár-Office és a JD-Office (John Deere) programcsomagok kifejlesztésénél pontosan ezek a szempontok játszották a főszerepet úgy, hogy a legfontosabb célkitűzés végig az volt, hogy egy könnyen kezelhető, logikus felépítésű és felhasználóbarát programot készítsünk. A felhasználói felület megtervezésekor annak intuitív kezelhetősége állt a középpontban.

Moduláris felépítés

A programcsomagok moduláris felépítése mind az egyfelhasználós, mind a hálózatos környezetben több előnyt is nyújt a felhasználó részére:

 • csak azt a modult kell megvásárolnia, amit ténylegesen használni is szeretne

 • a megvásárolt program bármikor egyszerűen bővíthető

 • nagyobb cégek esetében az egyes modulok külön felhasználóhoz rendelhetők (hálózatos telepítés)

Mindeközben folyamatosan figyeltünk arra, hogy programjainkat a legkülönbözőbb méretű gazdaságok is hatékonyan tudják használni. Így a kisebb üzemekben az alapmodulok (pl. Táblatörzskönyv-GN vagy a Földkönyv) biztosítják az adatok nyilvántartását és a jogszabályok által előírt kötelező dokumentációkat (Gazdálkodási Napló és Permetezési Napló). Nagyobb üzemméret mellett már szinte elengedhetetlen a GPS adatok és digitális térképek kezelése az AgroGIS térképmodul segítségével. A legkorszerűbb technikát használó gazdálkodók pedig a Precíziós gazdálkodás modul és a bordcomputerek kezelését lehetővé tevő interfészek biztosította funkciók segítségével tudnak gépeikkel hatékonyan dolgozni.

Mindezekből már egyértelműen kitűnik, hogy programjaink professzionális alkalmazások, tehát semmiben sem hasonlíthatók össze olyan más egyszerű alkalmazásokkal, melyek alig többek egy feljavított Excel táblázatnál.

Technikai specifikációk

Az AO Agrár-Office és a JD-Office programcsomagok legfontosabb technikai ismérvei a következők:

 • ADS adatbázisszerver (SAP-Sybase) használata

 • Szólógépes és hálózatos telepítés

 • Teljeskörű adatvédelem (adatmentés, adatvisszatöltés)

 • Az aktuális Windows operációs rendszerek garantált támogatása

 • Adat export és import szabványos formátumokban

 • Modern GIS rendszer a térinformatikai feladatokhoz

 • ISOBUS szabvány (ISO 11783) használata a munkagépekkel, szenzorokkal való kommunikációhoz

 • Adatszinkronizálás IOS és Android eszközökkel

 • Elektronikus adatszolgáltatás hivatalok felé (WEB-GN, gázolajtámogatás, területalapú támogatások)

Szoftvereink fejlesztése folyamatos, mely részben jogszabályi változásokat és az új monitortípusokhoz, szoftververziókhoz szükséges interface frissítéseket, másrészt új funkciók beépítését és a program használatának optimalizálását jelenti. Ez utóbbiakhoz szívesen vesszük felhasználóink kéréseit és visszajelzéseit.

Szoftvertámogatás

A programok használatához magas szintű háttértámogatást nyújtunk, mely a programok helyszíni telepítésén és betanításán túl egyéb oktatásokat és tanfolyamokat is tartalmaz. Mind az AO Agrár-Office, mind a JD-Office programcsomag már alapváltozataiban is tartalmazza a távsegítséghez szükséges TeamViewer szoftvert, így partnereink kényelmesen és egyszerűen tudnak az internet segítségével munkatársainkkal kapcsolatba lépni és úgy konzultálni, segítséget kérni, hogy a tanácsadáshoz szükséges összes információ már rendelkezésre is áll.

Ingyenes szoftverbemutató és 30 napos tesztverzió

Szeretne programjainkkal alaposabban megismerkedni? Ennél mi sem egyszerűbb: Kérje ingyenes szoftverbemutatónkat és próbálja ki a programcsomagot a 30 napos tesztverzió segítségével.

Kattintson az Ajánlatkérés kapcsolóra és még ma vegye fel velünk a kapcsolatot!