Földkönyv modul

Földbérleti szerződések és a földhasználat nyilvántartása

A földhasználattal kapcsolatos, a közelmúltban életbe lépett és a még belátható időn belül várható jogszabályi változások a gazdálkodóktól az eddigieknél is nagyobb figyelmet követelnek földterületeik, földhasználatuk nyilvántartásában. Új területek használatba vételéhez elengedhetetlenül szükséges a Földhasználati bejelentőlap megfelelő kitöltése az illetékes földhivatalnál történő benyújtása. Ezen túlmenően 2014. január 1.-től a gázolajtámogatás igénylése, mely döntően a földhasználati adatokon alapul, kizárólag elektronikus úton nyújtható be. Végül, de nem utolsó sorban, a bérleti díjak kiszámítása, számfejtése és a kifizetések bizonylatolása is elengedhetetlen. Mindezeket programunkkal Ön is egyszerűen elvégezheti.

Földkönyv modul

Helyrajzi számok egyszerűen, áttekinthetően

Az AO Agrár-Office programcsomag Földkönyv moduljával a használt földterületek helyrajzi szám szintű nyilvántartása vezethető. Itt rögzíthetjük a földbérlettel, földhasználattal kapcsolatos információkat. Könnyen és áttekinthetően kezelhetők a szerződések, az esedékes bérleti díjak kifizetése és futamidők is.

Intelligens szűrő és listavarázsló

Szerződéseinket egy intelligens szűrő segítségével egyszerűen lehet csoportosítani, és ezek alapján a kiértékeléseket könnyen és gyorsan elvégezni. A modul tartalmaz egy listavarázslót is, melynek segítségével a tetszőleges kiértékelések készíthetők, így a programban lévő kész listaformátumokon túl, saját gyártású listák is készíthetőek. A kiértékeléseket nemcsak nyomtatatni lehet, hanem más programok számára (pl. Excel) exportálni. Így ezek az összeállítások akár egy könyvelő program, akár egy vállalatírányítási rendszer számára átadhatók.

Földkönyv_2.jpg

Elektronikus adatszolgáltatás

A gázolajtámogatás elektronikus alapú igényléséhez néhány egérkattintással létrehozhatja azt az XML fájlt, ami minden szükséges adatot átvisz az ÁNYK (J04) programba.

A Táblatörzskönyv-GN és az AgroGIS modulok további funkciókat biztosítanak a Földkönyv modulhoz

A Földkönyv modul használható önállóan is, ebben az esetben kizárólag a földek nyilvántartása áll a középpontban. A modul azonban több szálon kapcsolódik mind a Táblatörzskönyv-GN, mind az AgroGIS modulhoz, azaz a helyrajzi számok alapadatai ezen modulokban is rendelkezésre állnak. Így akár a helyrajzi számig is visszavezethetők az agrotechnikai műveletek, vagy a térképen a még visszalévő bérleti idő alapján különböző színekkel ábrázolható az adott helyrajzi szám.

Egyszerű adatimport, nincs kézi adatrögzítés

A kataszteri adatokat az AO Agrár-Office programba rendkívűl elegánsan, egy egyszerű importtal automatikusan át tudjuk venni a hivatalos nyilvántartásokból. Amennyiben a Földkönyv modul mellett az AgroGIS térképkezelő modult is használjuk, úgy a programban teljeskörű kataszteri térképet is kezelhetünk, ahol a földhasználatot és a földbérletet is végigkövethetjük. Nem is szólva arról, hogy az általunk használt parcellák és táblák GPS kontúrjait is összevethetjük a kataszteri térképünkkel.

A digitális kataszteri térképek akár a FÖMI honlapján is megvásárolhatók. Természeresen mi is szívesen segítünk a megrendelés összeállításában, hogy a felhasználási célok ismeretében az Ön üzeme számára optimális digitális térképek kerüljenek megvásárlásra.

A modul 10 legfontosabb jellemzője:

  • A helyrajzi számok, bérbeadók és szerződések teljes körű nyilvántartása

  • Saját földtulajdon, földhasználat, földbérlet és csere nyilvántartása

  • Osztatlan közös tulajdon nyilvántartása

  • Szerződések készítése mezőkódokkal (automatikus adatkitöltés)

  • Körlevelek készítése

  • Bérleti díj számítása képletek alapján

  • Kifizetői igazolás, fizetési listák

  • Földhasználati bejelentő lap elkészítése

  • Vetésforgó vezetése az adott helyrajzi számon, táblák és parcellák képzése

  • XML export az elektronikus gázolajtámogatás igényléséhez