Flottakövetés

Az AO netDok internetes portálon mind valós időben, mind utólag is követhetők a gépek mozgása, ellenőrizhető az elvégzett munka tényleges helyszíne és a ráfordított idő is. A munkagép sebessége is ellenőrizhető a tábla bármely pontján, így az elvégzett munka minőségére is következtetni lehet. A gépek pozíciója térképen látható, melyre akár a táblakontúrok is feltölthetők.

Az AO netDok rendszer a Nokia Aplicom gyártmányú adatgyűjtő hardverét használja, így miután jól dokumentált ipari szabványokra épül szinte tetszőleges további szenzorokkal bővíthető. A feketedoboz tartalmaz egy SIM kártyát és egy GPS antenna csatlakozik hozzá. Így az alapkiépítésben a munkagépek pozíciójának rögzítésére és azoknak az AO netDok portálra történő továbbítására alkalmas.

A flottakövetés az üzemanyagfogyasztás mérésével is kombinálható, így a gázolajfelhasználás is könnyen ellenőrizhető. Az üzemanyagfogyasztás egy turbinás átfolyásmérővel kerül meghatározásra, mely gyakorlatilag minden gépbe beépíthető. További információ erről az alábbi linkre kattintva érhető el:

/hardver/gazolajmeres