Precíziós talajmintavétel GPS és Talking Fields támogatással

Az üzemi sajátosságokra szabott és gazdaságos tápanyagutánpótlás nélkülözhetetlen alapja a talajvizsgálat. A jól megtervezett, és pontosan végrehajtott GPS alapú, precíziós mintavétel biztosítja , hogy a talajvizsgálati eredmények megbízható képet adjanak a talaj valós tápanyagellátottságáról.

Éppen ezért nagyon fontos, hogy a precíziós talajmintavételt lehetőleg olyan információk alapján tervezzük meg, mely figyelembe veszi a táblán belüli különbségeket is. Ehhez kiváló eszköz a Talking Fields térkép. Ha a mintavételi rasztereket a Talking Fields zónatérképek segítségével tervezzük meg, úgy azok formája és elhelyezkedése optimális lesz, ugyanis a Talking Fields térképek nagy pontosságú 20mx20m felbontásban adják vissza a a táblán belüli biomassza mennyiségek különbségeit.

A mintavétel a razsterek megtervezése után GPS támogatással és automatikus mintavevővel történik. Ezzel a technikával megoldható, hogy mind 1ha, mind 3 ha vagy 5 ha raszter esetén is egyenletesen elosztva 20 talajfúrást végezzünk.

Terveztesse a mintavételt Talking Fields térkép alapján!

A Talking Fields alaptérképek műholdas felvételek alapján készülnek, és áttekintést adnak a táblán belüli termőképesség különbségekről, azaz a tábla heterogenitásról. Ezek az információk az utolsó 5-7 év adatai alapján, több száz légifelvétel kiértékelésével készülnek. A térképek elkészítéséhez mindössze táblakontúrra van szükség, tehát nem kell a táblára rámenni. Az alaptérképek további feldolgozásával készülnek a hasonló termőképességű területeket a megadott méretre szabott egységekbe gyűjtő Talking Fields zónatérképek. A Talking Fields térképeket a talajvizsgálaton túl többek között szemenkénti vetőgépek és műtrágyaszórók vezérlésére is lehet használni.

Töltse le az ajánlatkérő lapot és küldje el nekünk!

Letölthető csatolmány: 
CsatolmányMéret
PDF icon smartfarmingtalajminta2016.pdf570.67 KB