Talking Fields alaptérkép

A Talking Fields térképek a gazdálkodók által kiválasztott mezőgazdasági területekről készített műholdas felvételek alapján készülnek. A Talking Fields alaptérképek, olyan nagyszámú, döntően az elmúlt 5 évben a vegetációs időszakban készült légi felvételek kiértékeléséből származnak, így nagy pontossággal adják vissza a termőképesség táblán belüli különbségeit. Az így kapott helyspecifikus minta mind az időjárási, mind az eltérő kultúrák okozta különbségeket kizárja. A térkép statisztikailag igazoltan, kizárólag a táblától függő relatív biomasszakülönbségeket ábrázolja. A Talking Fields térképek elektronikus formában, XML (AO Agrár-Office és JD-Office programcsomagok számára) vagy shape formátumban (egyéb programok számára) érhetők el.

A Talking Fields alaptérképek felhasználási lehetőségei:

  • Táblán belüli helyspecifikus különbségek megjelenítése

  • Nagy területek költséghatékony és gyors feltérképezése

  • Alaptérkép applikációs térképekhez (vetés, műtrágyaszórás)

A Talking Fields alaptérkép mind a részletes talajtani térképekkel, mind a hozamtérképekkel nagymértékű egybeesést mutat, ami térképek kiváló, bizonyított minőségére utal.

A Talking Fields térképeknél 2 ha a legkisebb kiértékelhető táblaméret.

A Talking Fields alaptérképek megrendelésekor a következőket adjuk át ügyfeleinknek:

  • Talking Fields alaptérképek, melyek az állandó relatív biomasszakülönbségeket tartalmazzák

  • A térképek fix 20 x 20 m raszterrel készülnek, a raszter középpontjához rendelt értékkel

  • A térképeket vagy az AO Agrár Office programcsomaggal kompatibilis XML formátumban, vagy az általános felhasználást lehetővé tevő shape (SHP) formátumban szállítjuk

A Talking Fields térképek elkészítéséhez a táblakontúrokra és a kizárt területekre van szükség. Az AO Agrár-Office programcsomag automatikusan elkészíti a Talking Fields térképek igényléséhez szükséges XML fájlt, ha a felhasználó ezt igényli.